Zašto lekari procenjuju da je otac manje vredan roditelj

Angelina Radulović

Mama troje mališana, blogerka, bedno piskaralo i digital content specijalista. Oficijelna Koka Kola blogerka za 2016. godinu #CCBNA U slobodno i svako drugo vreme mama na ivici nervnog sloma :)

You may also like...

11 Responses

 1. Marina kaže:

  Treba poslati prituzbu Poverenici za ravnopravnost, zasto ne i Zastitniku gradjana sigurna sam da ce neko od njih reagovati, ali je potrebno da dobiju prijavu od gradjana. Na kraju krajeva, hajde da pokrenemo neku akciju jer ocevi nisu diskriminisani samo u ovom slucaju, ima ih jos.

 2. Maja kaže:

  Otac nije „podoban“roditelj, ako tako grubo moze da se kaze, samo u slucaju da majka doji dete bilo kog doba i iz tog razloga mora da bude sa detetom. U svim ostalim slucajevima otac ima apsolutno istu vrednost kao i majka. On ume i da nahrani dete i da mu pruzi potrebnu paznju i negu. Ja sam imala situaciju kada je moj stariji sin od dve godine isao na operaciju treceg krajnika na institutu . Tad su nam rekli da majka mora da bude sa detetom ne otac….Problem je nastao kada se dete probudilo iz anestezije i pocelo da ima reakciju na nju koja je normalna ali istovremeno jeziva. POkusavala sam da ga savladam bukvalno 40 minuta posto je bio bunovan i nije znao jos gde se nalazi.Svaki misic me je boleo posle toga posto sam ga nosila u rukama i sa strane zbog postoperativnog krvarenja. Samo sto mi nije ispao iz ruke. A vec je bio veliki decko od 15 kg. tako da su ocevi ne samo pored nege koju mogu da pruze PODOBNI i te kako i za te tehnicke stvari.

 3. Kaja kaže:

  Imala sam identicnu situaciju kao Maja na institutu,tih 40tak minuta su jezivi, dete koje se svo vreme otima, udara, grize, vristi, pokusava da se istrgne, cupa braunile, krvari, a pri tom nije svesno sta radi i moze da se povredi pa svo vreme morate da ga drzite … ja sam imala srecu, ako se to tako moze nazvati, pa je u sobi sa mnom bila druga mama cija je bebica spavala posle operacije, pa je ona probala da mi pogne i opet smo ga jedva savladale. Kad je mukica konacno opet zaspao nas dve smo ostale da stojimo jer ni stolica nije bilo … I da li bi u takvoj situaciji na pr. bilo bolje da je tata bio sa sinom taj dan jer bi ga ipak lakse savladao? I zasto tata ne moze da bude ravnopravan sa mamom? Je l’ tata manje voli svoje dete? Je l’ tata ne zna da ga mazi i pazi? Je l’ tata ne zna da ga nahrani? Da ga nasmeje? Ili se mozda osoblje, zbog svoje vec nadaleko poznate ljubaznosti, plasi tata? Ili misle da ce tate da jure zenske po hodnicima dok im dete lezi bolesno u krevetu? Da li je normalno da trudna mama u osmom mesecu sedi na hoklici u bolnici jer tata nije podoban za to??! Srbijo ……. a zalis se sto ti je natalitet mali ….

 4. Igor kaže:

  Koliko znam do skoro ni majke nisu mogle da ostaju na institutu. Tek su od pre par godina ubacili one fotelje koje se rasklapaju u krevete i kada se sve otvore nema vise mrdanja. Da ne pricamo koliko je zagusljivo i vruce kada se napune sobe. A otac je totalno marginalizovan. Osim kad treba upisati ime jednog roditelja negde – onda se upisuje ime oca?? Zasto?

 5. Jelena kaže:

  Nista bolja situacija nije ni u Somborskoj bolnici. Slicno iskustvo smo doziveli kad je dete trebalo da ide na operaciju krajnika. Medicinske sestre na odeljenju su prvo rekle da nema problema da otac ostane sa detetom , a zatim je u toku noci tadasnji nacelnik odeljenja vrlo besno i potpuno neargumentovano ( argumenti gotovo identicni kao u prici) vikao na mog muza da on nema sta tu da trazi i da nije dozvoljeno da ocevi ostaju sa decom. I sutradan ujutro smo morali da napravimo zamenu. Ja nisam bila u drugom stanju u tom momentu, ali sam bila jedini zaposleni u nasoj porodici u tom momentu i morala sam da uzmem bolovanje.

 6. DT kaže:

  ja sam šokirana ovim saznanjem, jer imam drugačije iskustvo i sa Institutom i Tiršovom… pretpostavljam da ovo nije novijeg datuma, već da se provlači godinama?
  Svakako treba predočiti javnosti i javno zatražiti promenu, tako da svi znaju na šta imaju prava, a ne da ih tamo neke preveslava.

 7. ivana kaže:

  ma neka ostene ko god hoće pored svog deteta samo ako ima uslova za to,a te ljubomorne scene koje svakodnevno vidim na doeljenju su užas od razno raznih očeva a i mama kojima nije baš stalo do deteta nego da špijuniraju jedni druge pa se nakraju i pobiju a deci bi bolje bilo da ostanu sama na odeljenju pored takvih roditelja

 8. Ljiljana kaže:

  U decembru 2014. smo dete i ja nekoliko dana proveli u bonici Dragisa Misovic (imali smo srece da oni budu dezurni, posto su u IMD mnogo gori uslovi), i jedan tata je bio pratilac svom malom sinu zato sto je mama trudna. Niko mu nije pravio problem.

Komentarišite slobodno :)

%d bloggers like this: