Moja nova pomoćnica i blogerka Jana, bila je prethodnih dana zauzeta – što ocenama, bliži se polugođe, što spremanjem raznih novogodišnjih igrarija.
Evo jedne poslastice u čijoj smo pripremi svi uživali, a šef kuhinje je bila Jana:
Najslađi novogodišnji irvas mafini
Možete koristiti bilo koji recept za mafine, mi trenutno često pravimo ovaj:
1. Pomešati suve i mokre sastojke. Smesa treba da je dovoljno retka da se lako sipa u modle. Mafine peći oko 15 – 20 minuta. 2. Kada se izvade, prohladiti ih. Za to vreme istopiti mlečnu i crnu čokoladu sa malo maslaca. Pažljivo premazati mafine i sačekati malo da se prosuši. Dodati bombonice i perece (možete cele, kao rogove, a mogu i polovine). Crnom čokoladom napraviti oči irvasa. 3. I smažite! p.s. iako u originalnom receptu za glazuru ide mlečna čokolada, sledeći put ćemo staviti crnu, bolja je za glazure generalno.Novogodišnji mafin irvasi
Odštampaj recept
Sastojci
Uputstvo
1 comment
[…] Malo modifikovani irvas mafini […]